Snabblagat, enkelt och supergott! Jag körde med färdigköpta kycklingspett från Kronfågel som var med i senaste Smakbox men har man tid gör man såklart spetten själv med kycklinglårfilé som man penslar med Sweet Chili.
2 pers
1 paket Kronfågel Kycklingspett Sweet Chili
Varm nudelsallad
1/2 paket äggnudlar
1/2 chili
2 morötter
1/2 - 1 broccoli
1 pak choi
Salladslök eller purjolök
En bit gurka
1 msk sesamfrön
1 msk rostad lök
Dressing
1 msk riven ingefära
1 msk fisksås
1 1/2 msk limesaft
1 msk vatten
2 msk japansk soja
1/2 tsk sesamolja
Garnering
Koriander alt bladpersilja
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet.
Rosta sesamfröna i torr het stekpanna.
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
Finhacka chili.
Strimla morötter, pak choi, salladslök och gurka. Dela broccolin i små buketter.
Stek eller woka hastigt alla alla grönsaker utom gurka.
Stek hastigt upp kycklingspetten med lite smör- och rapsolja.
Blanda samman nudlar och grönsaker. Häll över dressingen och blanda runt.
Lägg upp nudelsalladen på tallrikar. Strö över sesamfrön och rostad lök.
Placera kycklingspetten ovanpå nudelsalladen och garnera med koriander eller bladpersilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar