onsdag 9 juni 2021

Råbiff med dijonnaise och krispiga tillbehör

Vi beställde råbiff i delikatessdisken i vår lokala livsmedelsbutik och fick fantastiskt fint kött. Vill och kan man är det naturligtvis trevligt att mala eller finhacka köttet själv. Det är gott med en massa krispiga tillbehör till råbiffen och här kan man ju verkligen variera sig. Något picklat för syran är också gott. Och så krämig smakrik Dijonnaise till det. Mmmmm....



Cirka 100 gram råbiff per person
Salt svartpeppar

Tillbehör
Picklade gulbetor
Kapris
Dijonnaise
Rostad lök
Salta tunna chips
Parmesan
Smörgåskrasse

Dijonnaise
1 dl majonnäs (jag använder alltid Hellmans)
3 msk Dijonsenap (smaka av)
Salt, svartpeppar

Picklade gulbetor
2 gulbetor
1/2 ättika
3/4 dl socker
1 1/2 dl vatten

Koka gulbetorna. Känn med en gaffel när de börjar mjukna. Det tar 30-40 minuter.
Skala dem och skär i små tärningar.
Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull.
Låt koka upp och svalna.
Lägg gulbetstärningarna i en glasburk och slå över lagen. Låt stå kallt tills det är dags att servera. Håller sig ett par veckor i kylen så detta går att förbereda långt i förväg.

Servering
Lägg köttet i en hög på varje tallrik och krydda med salt och svartpeppar.
Strö över rostad lök och kapris.
Sätt i potatischips och strössla över gulbetorna.
Klicka (eller använd sprits) Dijonnaisen runt råbiffen.
Riv över parmesan.
Klipp över krasse och dra sedan ett extra varv med pepparkvarnen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar