onsdag 2 juni 2021

Krispiga sötpotatispommes

Sötpotatispommes tycker jag är ett väl så gott tilltugg som "vanlig" pommes. Jag har testat att göra dem i ugn men för att få dem riktigt krispiga är fritering (och gärna dubbelfritering) det bästa!

Svarta och vita sesamfrön ger en trevlig karaktär och är dessutom snyggt som garnering. Här serverade vi pommesen till en smarrig högrevsburgare.




4 pers

2 stora sötpotatisar
1-2 msk Maizena
Salt
Svarta och vita sesamfrön
Neutral olja att fritera i

Skala och skär sötpotatis i tunna stavar. Lägg dem i en skål med kallt vatten i minst en halvtimme så att stärkelsen försvinner. Torka helt torrt på en kökshandduk.

Värm upp oljan till 130 grader. 
Fritera i omgångar - ta inte för många i taget - cirka 5-8 minuter tills de är mjuka men inte fått färg.
Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Värm upp oljan på nytt men nu till 180 grader.
Pudra Maizena över pommesen. 
Fritera i omgångar några minuter tills de fått fin färg.
Låt rinna av på hushållspapper.
Salta och strössla över sesamfrön.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar