Jag fick massor av frågor om vår asiatiska biffsallad när jag la upp den som en händelse på Instagram så här kommer receptet! Vi hade ryggbiff över sedan middagen kvällen innan så den använde jag som bas. Det här var verkligen kylskåpsrens och man kan ta vilka grönsaker man har hemma.
4 pers
Sallad:
300-400 gram ryggbiff
Blandad sallad
2-3 paprikor, gärna blandade färger
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1/2 färsk gurka
1 rödlök
1 pak choi
Salladslök
Koriander
2 msk vita sesamfrön
Dressing:
2 msk fisksås
2 msk limesaft
3 msk vatten
1 msk japansk (citrus)soja
1 tsk sesamolja
1 - 1 1/2 msk riven ingefära
Börja med att blanda ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål så att den är färdig.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna.
Strimla paprika, pak choi och gurka och lägg i en stor skål..
Strimla sallad, rödlök och salladslök och lägg i skålen.
Hacka vitlök, chili och koriander. Blanda ihop med de övriga grönsakerna.
Salta och peppra ryggbiffen. Stek köttet i smör i en stekpanna. Jag själv tycker att det ska vara lite rött i mitten men det är en smaksak. Låt vila i folie cirka 8-10 minuter innan det skärs upp i fina jämna skivor.
Häll upp salladen på ett stort fat, slå över dressingen och blanda runt lite.
Placera biffskivorna ovanpå salladen.
Strössla över de rostade sesamfröna.
Just nu får du 30% rabatt på två matkassar från Linas Matkasse med koden NYKUND21.
Gäller alla leveranser innan 15/03 för nya kunder.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar