torsdag 4 februari 2021

Pankopanerad torsk med remouladsås

Fisken blir extra frasig om den dubbelpaneras och då gärna i panko (ett asiatiskt ströbröd som finns i matbutiken). Vi fick tag i nyfångad skrei men detta funkar såklart på torsk, torskrygg och annan fisk också. Servera med nykokt potatis, remouladsås, en klyfta citron och något grönt.





4 pers

Fisk
4 bitar eller cirka 700-800 gram torsk eller annan fisk
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl pankomjöl
Salt, citronpeppar
Rejält med smör till stekning

Skär fisken i bitar om det inte redan är gjort. Salta.
Häll upp mjöl, uppvispat ägg och panko i tre skålar eller tre djupa tallrikar.
Doppa fisken först i mjöl, sedan ägg och sist panko.
Krydda med lite mer salt och rikligt med citronpeppar.
Stek på medelvärme i mycket smör och ös gärna bitarna med smör under tiden de stekes. 

Remouladsås
2 dl creme fraiche
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
3/4 dl bostongurka
1/2 tsk curry
Dill
Salt, svartpeppar

Blanda samman alla ingredienser och ställ kallt tills det är dags att servera.

Servering
Nykokt potatis
Citronklyfta
Broccoli, haricots verts eller annat grönt

Tips från Vincoachen
I glaset denna kväll en bättre Bourgogne Blanc från Chacy Chouet, årgång 2016. Lättsamma fattoner, smör och vanilj.


Och lite fler passande vintips:

Clotilde Davenne Bourgogne Blanc (5562). Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, citrus, bivax, mineral och örter.




Stellenrust Chenin Blanc (2807). Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula päron, persika, bivax, vita vinbär och grapefrukt.


Boschendal 1685, Chardonnay (6299). Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula päron, persika, bivax, vita vinbär och grapefrukt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar