Nu ska ni få recept på en mycket enkel och galet god pastarätt. Grunden är färdigköpt tortelloni fylld med ricotta och spenat (Giovanni Rana). I glaset en klassisk italienare.
4 pers
2 paket ricotta- och spenatfyllda tortelloni
12 skivor kallrökt skinka (t ex parma, seranno eller liknande)
Ruccolapesto
1 paket ruccola
1 1/2 dl olivolja
1-2 vitlöksklyftor
Salt, svartpeppar
Garnering
Parmesan
Ruccola
Rosta skinkskivorna i ugn på 175 grader i cirka 15 min tills de är krispiga. Alternativt rosta i stekpanna.
Blanda ruccola, olivolja, pressad vitlök och salt och peppar. Mixa till en lagom slät pesto.
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Lägg upp pastan på tallrikar. Häll över peston och blanda runt. Bryt den rostade skinkan i bitar och lägg ovanpå pata och pesto. Strö över riven parmesan och toppa med några blad ruccola. Dra gärna ett extra varv med pepparkvarnen.
Vintips
Till denna rätt serverar vi såklart en klassisk italienare. Fonterutoli (32229) har en nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, tobak, plommon, kaffe, örter och kakao.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar