Denna klassiska franska potatissallad passar till det mesta. Fisk, kött, kyckling.... Gör den gärna i god tid så att den kan stå och dra minst en timme innan servering så att smakerna från den goda såsen får dra in ordentligt.
4 personer
800 gram (färsk)potatis
4 salladslökar
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad persilja
Kapris
Sås:
2 msk vitvinsäger
4 tsk Dijonsenap
11 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm socker
6 msk raps- eller olivolja
2 msk vatten
Skala potatisen om det behövs. Vi använde sommarpotatis som ej behöver skalas.
Koka i lättsaltat vatten. Passa så de inte kokar för länge och går sönder,
Skär salladslöken i tunna skivor.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen.
Skiva potatisen och lägg i en skål. Blanda i salladslök och dill och persilja.
Häll över såsen och blanda runt så att all potatis får sås på sig.
Låt gärna potatissalladen stå och dra sig 1 timme innan servering för mesta möjliga smak.
Strö över kapris vid servering. Man kan ta vanliga små kapris eller större cocktailkapris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar