Finns det något godare än hemgjord saft? Nu är det rabarbertider och denna saft är otroligt enkel att göra. Receptet ger cirka 2 liter saft. Den håller sig inte så länge i kylskåpet, så frys in i plastflaskor om du inte dricker den inom en-två veckor. Risken är dock inte så stor för den här är otroligt vacker och läskande!
Cirka 1 kg rabarber
16 dl vatten
4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 citroner
Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull. Häll på vattnet och låt koka i 15 minuter. Rör inte rabarbern under tiden den kokar (då blir saften grumlig).
Sila av rabarberbitarna och häll tillbaka den klara saften i kastrullen. Häll i socker, vaniljsocker och den pressade saften av citronen.
Låt koka upp igen och dra sedan kastrullen från plattan och låt svalna.
Häll upp på väl rengjord flaska, ställ in i kylen. Späd med 1*3 (eller efter eget tycke och smak). Häll gärna i några isbitar, en skivad citron och en kvist mynta eller citronmeliss.
Väldigt gott att blanda med något mousserande för en riktigt somrig drink. Mineralvatten ger en alkoholfri variant.
Cirka 1 kg rabarber
16 dl vatten
4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 citroner
Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull. Häll på vattnet och låt koka i 15 minuter. Rör inte rabarbern under tiden den kokar (då blir saften grumlig).
Sila av rabarberbitarna och häll tillbaka den klara saften i kastrullen. Häll i socker, vaniljsocker och den pressade saften av citronen.
Låt koka upp igen och dra sedan kastrullen från plattan och låt svalna.
Häll upp på väl rengjord flaska, ställ in i kylen. Späd med 1*3 (eller efter eget tycke och smak). Häll gärna i några isbitar, en skivad citron och en kvist mynta eller citronmeliss.
Väldigt gott att blanda med något mousserande för en riktigt somrig drink. Mineralvatten ger en alkoholfri variant.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar