Nu är rabarbersäsongen här och vad smakar väl bättre än en paj på dessa primörer. Att smaksätta rabarbern med lite kanel blev en riktigt lyckad kombo.
Denna paj är superenkel att göra och serveras bäst ljummen med en klick god vaniljglass eller vaniljsås.
Denna paj är superenkel att göra och serveras bäst ljummen med en klick god vaniljglass eller vaniljsås.
Cirka 6 portioner
500 gram rabarber
1 msk potatismjöl
1 1/2 tsk kanel
4 msk socker
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
125 gram smör
1 msk rörsocker
Till servering: Vaniljglass, vaniljsås eller lättvispad grädde.
Skölj rabarbern och skär den i mindre bitar.
Blanda potatismjöl, kanel och socker i en skål. Häll i rabarbern och blanda runt ordentlig.
Lägg rabarbern i en pajform.
Blanda havregryn, mjöl och socker i en skål. Klicka i smöret i tärningar.
Arbeta ihop degen så den går ihop. Gärna med fingrarna även om det är kladdigt.
Fördela ut degen över rabarbern. Ta ganska små bitar så det fördelas jämt.
Strö över rörsockret för en extra krispig yta.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader cirka 20 minuter tills pajen fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar