måndag 30 april 2018

Ramslöksmajonnäs

Ramslöken är här! Igår var vi ute och plockade massor av dessa härliga gröna blad med en mild smak av vitlök. Man kan göra mycket roligt med ramslök (kolla gärna in min ramlöskpesto här).

Jag testade att göra en ramslöksmajonnäs till högrevsburgare och det blev helt galet gott!


Majjo till 4 pers

1 äggula (rumstempererad)
Knappt 1/2 tsk vitvinsvinäger
1-2 tsk Dijonsenap
Några stänk citronsaft
1 dl neutral rapsolja
Cirka 6-8 blad ramslök (smaka dig fram)
Flingsalt, svartpeppar

Knäck äggulan i en skål (viktigt att den är rumstempererad!).
Tillsätt vinäger, senap, citronsaft och salt och peppar. 
Vispa och tillsätt sedan oljan. Först droppvis och därefter i en tunn stråle medan du hela tiden vispar.
Finhacka ramslöken och vänd ner den i majonnäsen.
Smaka av och balansera eventuellt upp smakerna med mer syra eller kryddor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar