En ny favorit i familjen! Är väldigt förtjust i desserter med smak av citron och denna var inget undantag. Servera med en klick lättvispad grädde och gärna några goda bär.
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
Saft och skal av 1 citron
150 gram smör
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
Till servering:
Florsocker
Vispgrädde
Citronmeliss
(Jordgubbar, hallon eller andra bär)
Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
Smält smör och låt svalna.
Riv skalet av citronen och pressa ur saften.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Blanda i citronskal och saft, vispa på lägstahastighet.
Häll i det smälta smöret.
Vänd ner mjöl och vaniljsocker.
Häll över smeten i formen och grädda i 150 grader varm ugn cirka 30 min. Kakan ska vara kladdig i mitten. Låt svalna och pudra över florsocker.
Servera med en klick lättvispad grädde och gärna några blad citronmeliss.
Älskar citron så den här bör jag nog prova. ;_)
SvaraRaderaTror inte du kommer ångra dig! Riktigt smarrig :-)
RaderaKan varmt rekommendera den goda citronkladdkakan. Lite hallon, blåbär eller björnbär passar fint till!
SvaraRaderaVisst är den riktigt god! Har provat med både jordgubbar och hallon till. Jättegott. Ska nog lägga till det i receptet för det förhöjer verkligen.
RaderaKram Marie