Julienne kommer från köksfranskan och betyder strimlade grönsaker. Grönsakerna skäres i mycket smala strimlor (tändsticksstora). Det ser vackert ut på tallriken med dessa grönsaker och passar särskilt bra till fisk. Har man en sk julienneskärare går det mycket snabbt - annars får man ha lite tålamod - inget fusk - fint strimlat ska det va!
4 pers
2-3 morötter
1/2 purjo
1 röd paprika
1 gul paprika
Salt, peppar
1. Strimla grönsakerna fint i tändsticksstora stavar. Har man en sk julienneskärare så använd en sådan - men sån lyx har inte jag :-)
2. Stek grönsakerna hastigt i lite olja på ganska hög värme och salta och peppra en aning.
4 pers
2-3 morötter
1/2 purjo
1 röd paprika
1 gul paprika
Salt, peppar
1. Strimla grönsakerna fint i tändsticksstora stavar. Har man en sk julienneskärare så använd en sådan - men sån lyx har inte jag :-)
2. Stek grönsakerna hastigt i lite olja på ganska hög värme och salta och peppra en aning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar