tisdag 31 juli 2012

Medelhavsbiffar; köttfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater

Prova gärna mina goda Medelhavsbiffar fyllda med bland annat fetaost och soltorkade tomater. Till det serverar jag hemgjord klyftpotatis och tzatziki.



4 pers

600 gram ox- eller kalvfärs
200 gram soltorkade tomater i olja
2 vitlöksklyftor
150 gram fetaost
2 krm cayennepeppar
1 ägg
salt, peppar

Häll av tomaterna (spara 2 1/2 msk av oljan) och hacka dem fint.
Skala och finhacka vitlöken. Skär fetaosten i mindre bitar.
Blanda samman alla ingredienserna, inkusive oljan. Salta och peppra.
Forma smeten till 8 biffar. Stek dem gyllenbruna i lite smör, 3-4 min per sida.

Servera med tzatziki, potatisklyftor och grönsallad. Eller skippa potatisen och gör en matigare sallad med oliver och fetaost och massor av tomater.

Vintips
Ett rosévin passar bra till denna rätt. Speciellt på sommarens picknick.
Annars rekommenderar jag ett fruktigt rött vin, t ex Cotes du Rhone. Kryddig smak med inslag av fat, björnbär, plommon, lagerblad, viol och vitpeppar. Prisvärt och gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar