Dags för lite indiskt. Massor av goda kryddor sätter god smak på denna curry. Servera med basmatiris och mangoldsallad överströdd med pumpakärnor. Vill man kan man även lägga till lite gott indiskt nan-bröd att doppa i den goda såsen.
6 pers
1 kg kycklingfilé
3 dl naturell yoghurt
3 msk olivolja
2 stora gula lökar
3 cm färsk ingefära
5 vitlöksklyftor
1 msk garam masala
2 tsk gurkmeja
1 1/2 tsk chilipulver
1/2 - 1 msk spiskummin
1 1/2 tsk kanel
2-3 dl kokosmjölk
salt, svartpeppar
Till servering
Basmatiris
Mangoldsallad
Pumpakärnor
Ev lite indisk nan-bröd
1. Skär kycklingfiléerna i 1 cm tjocka strimlor. Marinera bitarna i yoghurt minst 1 timme i kylen.
2. Skala och hacka lök.
3. Skala ingefära och riv på den fina delen av rivjärnet.
4. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull och fräs löken tills den blivit genomskinlig. Tillsätt ingefära och pressa i vitlök och stek ytterligare en liten stund.
5. Blanda i alla kryddor och vänd runt.
6. Lägg i kycklingen, tillsammans med yoghurt, och låt bryna en liten stund.
7. Tillsätt kokosmjölk och låt puttra på svag värme i cirka 15 minuter tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt och svartpeppar.
Jag använder ett dricksglas och packar riset tätt och stjälper upp på tallriken så att det blir en fin liten "hög". Fördela curryn runt om och lägg lite mangold och pumpakärnor vid sidan av.
Jag använder ett dricksglas och packar riset tätt och stjälper upp på tallriken så att det blir en fin liten "hög". Fördela curryn runt om och lägg lite mangold och pumpakärnor vid sidan av.
Vintips
Ett Chenin Blanc möter fint den kryddiga men ändå milda curryn. Ett tips är sydafrikanska Allesverloren (75986). Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av päron, macadamianötter, vanilj och citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar