Svängde ihop en smarrig pastarätt med fylld kyckling som blev supergod om jag får säga det själv. Hemgjord pesto, soltorkade tomater och mozzarella. Mums! I glaset en Rosso di Montalcino.
4 pers
4 kycklingbröst
2 påsar mozzarella
1/2 burk soltorkade tomater
Pesto efter smak (hemgjord eller på burk)
2 dl matlagningsgrädde
Basilika
Tagliatelle eller annan bandpasta
1. Stek kycklingbrösten hela så att de får en fin yta. Salta och peppra.
2. Dela kycklingbrösten med ett snitt mitt på så att de öppnar sig som ett pitabröd.
3. Bred på pesto.
4. Strimla soltorkade tomater och skär mozzarellan i lagom stora skivor.
5. Fyll kycklingen med ost och tomater. Lägg lite mozzarella även ovanpå brösten.
6. Lägg över kycklingbrösten i en smord ugnssäker form.
7. Klicka i några teskedar pesto runtom kycklingen och häll över grädden.
8. Baka i ugn på 180 grader i cirka 20 minuter tills kycklingen är klar.
9. Strö över lite färsk basilika. Servera gärna med färsk tagliatelle.
Hemgjord pesto är ju det bästa så här kommer recept på den också:
2 krukor basilika
1/2 dl pinjenötter
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
1 1/2 dl olivolja
Salt, svartpeppar
Börja med att rosta pinjenötterna.
Mixa sedan samman alla ingredienserna till en slät pesto och smaka av med salt och peppar.
Tips från Vincoachen
Som partner till denna rätt valde vi ett bärigt och fruktigt vin; Uccellieras Rosso di Montalcino, 2020. Ett riktigt härligt vin och en fantastisk Sangiovese med härlig syra, röda bär och fin örtighet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar