Härligt citrondoftande pastarätt som blivit en stor favorit hemma hos oss. I glaset en lättsam Barbera denna kväll. Tipsar även om en annan italienare till denna rätt.
4 pers
Valfri pasta men gärna snäckor, penne, fiori (blomma) eller liknande så att såsen kan gotta sig ordentligt.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
300 gram färska salsicciakorvar (sådana med ett tunt fjälster runt om)
300 gram små tomater
65 gram (en påse) babyspenat
3 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vatten
1 msk kycklingbuljong (Touch of Taste)
Saft och skal från 1/2 eller 1 citron (smaka av!)
1 dl riven parmesan
Salt, svartpeppar
Garnering:
Mer riven parmesan
Ett par blad basilika
Koka pastan inte helt klar, den ska senare ned i såsen och koka helt klart. Jag kortade tiden 1 minut.
Hacka lök och vitlök.
Skär korvarna på längden och ta ur köttet och ta bort fjälstret.
Dela tomaterna i mindre bitar.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök. Tillsätt korvköttet under omrörning och låt det få lite färg.
Lägg i de delade tomaterna och låt steka med i cirka 5 minuter.
Tillsätt spenaten och rör runt.
Blanda i pastan.
Häll på grädde och buljong (vatten + buljong).
Tillsätt citronzest och citronsaft och den rivna parmesanen. Låt koka någon minut tills allt är hett och pastan är klar - al dente.
Krydda med salt och mycket svartpeppar.
Riv över mer parmesan och garnera gärna med ett par basilikablad.
Tips från Vincoachen
Denna kväll testade vi en Barbera; Barbera del Monferrato Organico (74960). Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, kryddor, blåbär, muskot och choklad. Lättsam och lättdrucken. Ekologiskt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar