Får det vara en härlig liten kaka till fikat? Då kan jag rekommendera dessa saffransdoftande små bitar med syrlig citronglasyr och kokos.
4 ägg
3 dl socker
1 förpackning Santa Maria saffran eller saffranspaste
4 ½ dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
175 g smör
1 ½ dl mjölk
Glasyr:
50 gram smält smör
½ msk vaniljsocker
4 dl florsocker
3 msk citronsaft
Kokosflingor
Kakan:
Smält smör och låt svalna.
Vispa ägg, socker och saffran pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
Tillsätt smält smör och mjölk.
Häll smeten i en bakpappersklädd form cirak 25x30 cm.
Grädda på 175 grader 20-25 minuter. Låt svalna.
Glasyr:
Smält smöret.
Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred ut över kakan.
Strössla över kokosflingor.
Låt stelna och skär sedan i rutor.
Kakorna håller sig saftiga ett par dagar i kylen.
Det går även bra att frysa dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar