Så god och lyxig förrätt som är lätt som en plätt att svänga ihop. Cremen kan man göra i förväg men stek pilgrimsmusslorna precis till serveringen. I glaset en härlig Sauvignon Blanc.
4 pers
8-12 pilgrimsmusslor
1/2 dl riven parmesan
1/2 panko
1 ägg
Salt, peppar
1/2 dl majonäs (gärna Hellmans)
1-2 msk wasabipaste
1 tsk citronsaft
Salt, peppar
Till garnering; Ärtskott eller bladpersilja
Tina pilgrimsmusslor och torka av dem väl på hushållspapper.
Tina ärtorna enligt anvisning på paketet.
Blanda majonäs och ärtor och mixa ihop med stavmixer eller i en blender.
Rör ner wasabi och smaka av hur stark du vill ha den!
Blanda i citronsaft och krydda med salt och peppar.
Blanda parmesan, panko och salt och peppar i en skål.
Vispa upp ägget i en annan skål eller djup tallrik.
Doppa pilgrimsmusslorna först i ägget och vänd sedan runt dem i parmesanblandningen.
Stek dem i smör i HET stekpanna tills de får fin yta. Det tar inte mer än 40-50 sekunder per sida. Ös med smöret under tiden du steker.
Lägg upp på tallrikar och klicka över wasabicremen.
Garnera med ärtskott eller bladpersilja.
Tips från Vincoachen
Vi rekommenderar en Sauvignon Blanc till denna rätt. Denna kväll blev det en sydafrikansk sådan, nämligen KMW Cathedral Celler (2321). Ett fairtrade-vin från Swartland i Sydafrika. Fruktig, mycket frisk smak med inslag av passionsfrukt, päron, citronmeliss, mineral, krusbär, nektarin och lime.
Vi har även testat en annan sydafrikansk Sauvignon Blanc till denna rätt, nämligen detta från Lismore Wineyard. Denna Barrel fermented version från 2018 är ett härligt matvin med typiska fattoner som lindar in tropiska frukter och citrustoner.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar