Vad sägs om en sötsyrliga mangomousse med passionsfrukt? Jag säger JA TACK! Det här måste du bara testa! Jag gjorde denna till påsk och garnerade med mandelägg och en ätbar blomma men här är det bara att låta fantasin flöda; mynta, citronmeliss...
4 pers
1 vaniljstång
1 dl vatten 1 1/2 dl socker
2 1/2 gelatinblad
400 gram fryst mango
2 dl vispgrädde
4 msk citronsaft
6 passionsfrukter eller fryst passionsfrukt
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Koka upp vatten, vaniljstång + frön och socker i en kastrull och rör om så sockret smälter.
Plocka upp vaniljstången och låt sockerlagen svalna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
Krama ur bladen och smält dem försiktigt i en kastrull tillsammans med citronsaften.
Mixa mangon med sockerlagen.
Vispa grädden.
Rör ner gelatinblandningen i en tunn stråle i mangomixen.
Vänd ner grädden.
Lägg upp moussen i glas eller skålar och låt stelna i kyl minst 4 timmar.
Vid servering: Garnera med passionsfruktkött
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar