En lättlagad och smarrig påsk-kladdkaka som smakar mycket choklad och är en perfekt blandning av sött och salt.
Cirka 10 personer
Kladdkaka:
100 gram smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Glasyr:
100 gram mörk choklad av god kvalitet
1 dl vispgrädde
Garnering:
1 dl minimarschmallows
1/2 dl salta jordnötter
(Vispgrädde)
Smält smöret i en kastrull.
Rör ihop ägg och socker i en skål.
Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker i en separat skål och rör sedan ner i smeten.
Tillsätt det smälta smöret och rör ihop.
Häll upp smeten i en smord och bröad form och grädda i 175 grader mitt i ugnen cirka 18 min (24 cm form).
Låt kakan svalna helt.
Bryt chokladen i mindre bitar.
Koka upp grädden och lyft kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och rör tills den smält.
Täck kakan med glasyren och strö över marshmallows och jordnötter.
Ställ kakan kallt tills det är dags att servera. En klick lättvispad grädde är gott att ha till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar