tisdag 15 maj 2018

Torskrygg med äggströssel och sauce verte

Riktig sommarmat är ugnsbakad torskrygg med härliga primörer och vackra färger att bli glad av.


4 pers

Fisken
Cirka 600 gram torskrygg
Salt
Citronpeppar
2 kokta ägg
Ett par salladslökar
40-50 gram riven Västerbottenost

Smörj en ugnsfast form och placera bitarna av torskrygg i formen. Salta och peppra.
Baka i 150 grader varm ugn cirka 15-17 minuter tills torsken är fast och klar.

Skär äggen i mindre bitar.
Strimla salladslöken.
Blanda ihop ägg, salladslök och Västerbottenost.

Sås
1 paket ruccola
2 msk kapris + ev lite spad från kaprisburken
2 tsk Dijonsenap
1 1/2 msk vatten
1 1/2 msk olivolja
Salt 
Svartpeppar

Lägg alla ingredienserna till såsen i en mixer och mixa till en slät sås.

Tillbehör
Kokt potatis
Rädisor
Sparris
Eventuellt ärtskott att toppa med

Koka potatisen.
Halvera rädisorna.
Skär sparrisen i bitar.
Fräs rädisor och sparris i lite smör ett par minuter och krydda med salt och peppar.

Lägg rädisor och sparris i botten på en tallrik. Placera fisken ovanpå. Skeda över äggströssel och garnera eventuellt med ärtskott. Servera med kokt potatis och såsen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar