tisdag 12 november 2013

Hjortfärsbiffar med palsternackspuré och baconinlindade haricots vertes


4 pers

Biffar
600 gram hjortfärs
1 liten gul lök
1 dl mjölk
2-3 msk ströbröd
1 ägg
salt, peppar

1. Låt ströbrödet svälla i mjölken några minuter. Hacka under tiden löken och fräs i lite smör i en stekpanna.
2. Blanda samman alla ingredienserna till färssmeten. Salta och peppra.
3. Forma till biffar som stekes på medelvärme cirka 3-4 minuter per sida.

Palsternackspuré
600 gram palsternacka
400 gram mjölig potatis
Grönsaks- eller lantbuljong
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl creme fraiche
25 gram smör
2 tsk citronsaft + rivet skal av 1/2 citron
salt, vitpeppar

1. Skal och skär potatis och palsternacka i bitar. Koka i buljong tills de är mjuka.
2. Häll av vattnet men spara cirka 1/2 dl av den goda buljongen.
3. Stöt rotfrukterna och häll i buljongvattnet, grädde, creme fraiche, smör och citronsaft och skal.
4. Vispa luftigt med elvisp.
5. Smaka av med salt och peppar.

Baconinlindade haricots vertes
200 gram haricots vertes
8 skivor bacon

1. Skär av den yttersta kanten på bönorna.
2. Koka i lättsaltat vatten ungefär 2 minuter.
3. Skölj i kallt vatten och låt svalna något.
4. Dela upp bönorna i 8 högar.
5. Linda en baconskiva runt varje rulle och stek runt om tills baconen fått en vacker färg.

Servering
Servera gärna med smörstekta skogschampinjoner och en klick Creme Fraiche Kantarell och Konjak

Vintips
Testa gärna en Pinot Noir till denna rätt. En Bourgogne kanske, why not?!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar