Ett lite kul sätt att servera matjessillen på. Och gott! Brynt smör är ju dessutom aldrig fel.... En perfekt sommarlunch!
4 pers:
4 pers:
12-16 färskpotatis
Matjessill, cirka 500 gram
1 rödlök
50 gram smör
2 dl gräddfil
Gurka, rädisor eller något annat krispigt
Dill
Svartpeppar
Skrubba och koka potatis.
Finhacka rödlök.
Skär gurka i små tärningar
Dela matjessillen i mindre bitar.
Bryn smöret tills det blir gyllene och doftar nötigt.
Lägg den kokta potatisen på ett fat och tryck till/krossa dem med t ex ett glas eller en stekspade.
Lägg upp potatis på varje tallrik och skeda över brynt smör.
Toppa med sill, rödlök, gurka och klicka över gräddfil.
Strössla över dill och dra ett par varv med pepparkvarnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar