Detta är så gott! Saftiga kycklingfiléer fyllda med jalapeno-färskost och smakrik riven ost i en ljuvlig syrlig och krämig sås. Servera med ris eller pasta.
4 pers
4 kycklingfiléer
Arla färskost med smak av jalapeno, cirka en burk
Riven smakrik ost (jag hade Västerbottenost), cirka 1 dl
1 klyfta vitlök
Svartpeppar
Sås:
2 burkar creme fracihe (4 dl)
Rivet skal av 1 citron
1 msk grönsaksbuljong
Persilja, hackad
Salt, peppar
Garnering: Basilika
Stek kycklingfiléerna i en stekpanna så de får fin yta, cirka 3 min per sida.
Låt svalna något och skär sedan ett snitt i varje filé.
Blanda ihop färskost, riven ost och pressa i en vitlöksklyfta.
Fyll filéerna med blandningen och spara lite till att toppa dem med.
Krydda med svartpeppar.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Klicka på lite mer fyllning.
Häll creme fraiche och grönsaksbuljong i en kastrull tillsammans med rivet citronskal. Värm upp såsen under omrörning så den blir lite tunnare.
Smaksätt med hackad persilja, salt och peppar.
Häll såsen runt kycklingen och tillaga sedan i 200 grader varm ugn i cirka 20 min.
Servera med ris eller pasta och garnera gärna med något grönt, t ex basilika.
Tips från Vincoachen
Allesverloren Chenin Blanc (75986). Nyanserad, fruktig smak med inslag av gula päron, bivax, vit persika, ananas, kryddor och apelsin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar