Krispig kyckling med mycket smak av apelsin. En smarrig asiatisk rätt jag velat testa länge och nu blev det äntligen av. Serverades med ett glas fantastiskt gott vitt vin från Sydafrika.
4 pers
Cirka 500-600 gram kycklinglårfilé
1 dl naturell yoghurt
Salt, svartpeppar
Olja att fritera i
Panering:
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl Maizena
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
En gnutta cayennepeppar
Salt
Svartpeppar
Sås:
Saft från 2 apelsiner (1 1/2 dl) och skal från 1 apelsin
2 vitlöksklyftor
1 dl sweet chili sås
2 msk farinsocker
1 msk färsk riven ingegära
1/2 dl ketchup
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
Topping:
Sesamfrön
Salladslök
Till servering:
Basmatiris
Putsa och skär kycklingen i bitar.
Lägg i en skål och blanda i yoghurt, salt och peppar. Ställ åt sidan.
Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en skål.
Blanda ihop alla ingredienserna till paneringen.
Vänd kycklingbitarna i paneringen så att de täcks runt om.
Hetta upp olja i en kastrull till 180 grader. Ha alltid ett lock tillgängligt om något skulle hända.
Fritera kycklingen i omgångar till de blir gyllenbruna. Det tar cirka 2 minuter.,
Låt rinna av på hushållspapper.
Häll såsen i en stekpanna och låt koka upp.
Blanda i kycklingbitarna och vänd om.
Toppa med tunt skivad salladslök och strö över sesamfrön.
Servera med ris.
Tips från Vincoachen
Mullineux Old Vines White, (96135) - ett fantastiskt vin till många maträtter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar