Det här är så himla gott och inte alls särskilt svårt att tillaga. Vi fick tag i så fin fjällröding i fiskbutiken så passade på att göra denna favoriträtt. Bjuder såklart även på två passande vintips till denna rätt.
4 pers
2 fjällrödingar
Citronpeppar, salt
Fänkål
Citron
Purjolök
Dill
Rensa och skölj fisken. Krydda insidan med citronpeppar och salt.
Fyll rödingen (se nedan) med hackad fänkål och purjo, citronskivor och dill.
Knyt ihop med snören så att fyllningen inte rinner ut.
Lägg fisken i en smord ugnssäker form.
Ugnsbaka på 150 grader tills fisken är klar 20-30 minuter beroende på storlek.
Romsås
2 dl creme fraiche
1 liten finhackad rödlök
1 burk stenbitsrom
Gräslök eller dill
Några stänk citronsaft
Salt, peppar
Rör ihop samtliga ingredienser till såsen och låt stå kallt till servering.
Tillbehör
Färskpotatis
Sparris
Tips från Vincoachen
Servera gärna ett glas fruktig Bourgogne Chardonnay till denna rätt.
Bourgogne Chardonnay J M Brocard, 2019 (76083). Fruktig, mycket frisk smak med inslag av fat, gröna äpplen, smör, örter, päron och citron.
Clotilde Davenne Bourgogne Blanc, 2019 (5562). Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, citrus, bivax, mineral och örter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar