tisdag 10 december 2019

Chili con carne

En het och värmande chili con carne passar väl lite extra bra så här i vintertid? Servera gärna med tortillachips som är så goda att doppa ner i röran och använda som "sked".


4 pers

600 gram köttfärs
2 gula lökar
1 chili
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 burk eller tetra krossade tomater
1 burk vita bönor i tomatsås (klassiska Heinz är min favorit)
1 burk eller tetra blandade bönor (kidney, röda, svarta)
3 msk tomatpuré
Paprikapulver
Chili Explosion (om man vill ha lite mer hetta)
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja

Till servering; Tortillachips, creme fraiche

Skala och hacka lök.
Finhacka chili.
Skala vitlöken.
Grovhacka paprika.
Bryn köttfärsen i omgångar och lägg över i en gryta.
Fräs lök, chili och pressad vitlök. Blanda ner i köttfärsen.
Fräs paprikan och rör ner i köttfärsröra.
Blanda ner krossade tomater och tomatpuré.
Krydda, rör runt och låt puttra 10-15 minuter.
Häll i vita bönor samt övriga bönor och låt småputtra ytterligare 5 minuter.
Klipp över persilja.

Lägg upp på tallrikar och servera med tortillachips och crème fraîche.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar