fredag 1 november 2019

Asiatisk glasnudelsallad med räkor

Ni måste prova denna härliga glasnudelsallad med asiatiska smaker! Så himla gott. Den gör vi snart igen.
I glaset en Petit Chablis från William Fèvre.



4 pers

1 paket - 150 gram glasnudlar
300 gram skalade räkor
2 pak choi
200 gram sockerärtor
1 röd paprika
2 salladslökar
3 morötter

Garnering:
Hackade cashew- eller jordnötter
Koriander eller bladpersilja

Dressing:
1 chili
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 lime eller 2 msk limejuice på flaska
1/2 dl japansk soja
2 msk fisksås
2 msk sesamolja
2 msk flytande honung

Finhacka chili och rödlök.
Blanda ihop soja, fisksås och sesamolja. Häll i chili och rödlök.
Pressa ned vitlöken.
Tillsätt saften av två lime och till sist honungen.
Ställ åt sidan tills det är dags att servera.

Koka upp vatten, häll i nudlarna, ta av från plattan och låt stå i 3 minuter.
Spola av i kallt vatten och klipp sedan i mindre bitar.

Strimla pak choi, sockerärtor, paprika, salladslök och morötter.
Lägg i en stor skål.
Blanda i nudlar och tillsätt sedan dressingen och rör om ordentligt.

Lägg upp på tallrikar och garnera med räkor, hackade nötter och koriander/bladpersilja.

Tips från Vincoachen
Här tycker vi att ett friskt vitt vin passar utmärkt. Vi valde en Petit Chablis från William Fèvre (72294)
Bra syra, fin friskhet, mineralitet, citrusfrukt, lite lime med bra längd där syran och mineraliteten dominerar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar