torsdag 30 april 2020

Knäckig rabarberpaj

Syrlig rabarber döljer sig under ett knäckigt täcke med kolasmak. Så väldigt gott!
Den här gången skivade jag även i några jordgubbar.



4-6 pers

500 gram rabarber
10 jordgubbar
1 msk potatismjöl
2 msk socker

2 dl havregryn
2 dl socker
Knappt 2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 vaniljsocker
125 gram smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
(Rå- eller rörsocker)

Glass till servering + citronmeliss



Ansa och skär rabarbern i mindre bitar, 2-3 cm. Lägg rabarbern i en smord pajform.
Skiva även i jordgubbar om du vill det.
Blanda samman socker och potatismjöl och pudra över frukten.
Blanda samman alla övriga torra ingredienser i en skål.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap.
Blanda ner de torra ingredienserna och rör om.
Bred smeten över frukten. Strö ev över lite råsocker för ytterligare knäckig yta.
Grädda på 150 grader i 40-50 minuter tills pajen fått en fin färg.

Servera med en klick vaniljglass eller vispgrädde och garnera med lite citronmeliss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar