lördag 13 december 2014

Pepparkakskladdkaka

Så här i juletid provar jag att baka en ny sorts kladdkaka - med pepparkakssmak. Kladdkakor är ju aldrig fel och denna tycker jag absolut ni ska ta och prova! Servera med en klick lättvispad grädde.


3 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
4 1/2 tsk pepparkakskrydda
2 dl vetemjöl
150 gram smör

Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop ägg och socker. Obs! Rör - inte vispa.
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och blanda sedan ner i äggsmeten.
Häll i det smälta smöret och rör om ordentligt.
Bred ut smeten i en smord och bröad form och grädda i 175 grader varm ugn cirka 20 minuter. Kakan ska vara lös och kladdig i mitten när du tar ut den.
Låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet så den stelnar och blir så där härligt kladdig.

Om man vill kan man pudra med lite florsocker. Jag klippte ut en stjärna i papper som jag hade som mall.

Servera med en klick vispgrädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar