måndag 20 januari 2014

Hallonpannacotta

En mjuk och gräddigt len pannacotta med färska hallon kan väl adrig vara fel?


6 pers

5 dl vispgrädde
1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj)
1/2 dl strösocker
3 gelatinblad
Färska hallon
Citronmeliss

Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med kallt vatten, cirka 5 minuter.
Häll grädde i en kastrull och tillsätt socker.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och vaniljstången i gräddblandningen och låt koka upp. Rör om och låt puttra 2 minuter.
Ta kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladen och rör ner i gräddblandningen. Rör om ordentligt så att gelatinet löser upp sig.
Plocka bort vaniljstången.
Lägg hallon i botten på portionsglas. Häll försiktigt över smeten och låt stå kallt i minst 2 timmar innan servering.
Dekorera med färska hallon och lite citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar