måndag 5 juli 2010

Inkokt lax med fänkål

Klassisk bjudrätt, en riktig sommarmåltid, som går bra att förbereda - alltid lika omtyckt!


4 pers

4 bitar benfri lax, cirka 600 gram
Lag:
1/2 purjo
1 citron
1 fänkål
1 liter vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 msk salt

1. Skär fänkålen och purjon i mindre bitar. Skiva citronen.
2. Koka upp ingredienserna till lagen i en traktörpanna. Koka under lock i 10 minuter.
3. Skär laxen i skivor. Lägg i fisken i lagen och koka på svag värme cirka 12 minuter.
4. Låt laxen kallna i lagen.

Servera med färsk sparris, citronklyftor och dill. Prova gärna Tildas krämiga örtpotatissallad till - ingen sås behövs till om denna krämiga sallad serveras till.

Vintips
Till denna rätt passar en Chardonnay alldeles förträffligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar