Sugen på något riktigt gott efter maten? Då ska ni prova den här pannacottan som är superenkel att fixa ihop och smakar gudomligt gott.
4 pers
1 1/3 gelatinblad
1 krm vaniljpulver (ej vaniljsocker)
3 1/3 dl vispgrädde + lite till servering
133 gram mjölkchoklad med dajm (finns bland godiset i butiken)
Topping:
1 dubbel-dajm
Till servering:
Vispgrädde
Bär, t ex jordgubbar, hallon eller blåbär
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i en djup tallrik eller skål.
Häll grädden i en kastrull och rör i vaniljpulvret. Låt koka upp och sjud några minuter.
Bryt chokladen i bitar och rör ner i gräddblandningen tills chokladen smält helt.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden och se till så att de smälter och blandas ordentligt.
Häll upp i små glas och ställ in i kylen minst 4 timmar.
Hacka dajmen i små bitar. Enklast om man lägger i en plastpåse och slår med skaftet av en kniv eller en liten brödkavel.
Vid serveringen toppa med en klick vispgrädde, bär och dajm-kross.
4 pers
1 1/3 gelatinblad
1 krm vaniljpulver (ej vaniljsocker)
3 1/3 dl vispgrädde + lite till servering
133 gram mjölkchoklad med dajm (finns bland godiset i butiken)
Topping:
1 dubbel-dajm
Till servering:
Vispgrädde
Bär, t ex jordgubbar, hallon eller blåbär
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i en djup tallrik eller skål.
Häll grädden i en kastrull och rör i vaniljpulvret. Låt koka upp och sjud några minuter.
Bryt chokladen i bitar och rör ner i gräddblandningen tills chokladen smält helt.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden och se till så att de smälter och blandas ordentligt.
Häll upp i små glas och ställ in i kylen minst 4 timmar.
Hacka dajmen i små bitar. Enklast om man lägger i en plastpåse och slår med skaftet av en kniv eller en liten brödkavel.
Vid serveringen toppa med en klick vispgrädde, bär och dajm-kross.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar