Makalöst goda! Till kaffet eller bara som de är. Doppa i ljus eller mörk choklad - vilket du föredrar. Själv är jag väldigt förtjust i mörk choklad så det fick det bli denna gång.
40-50 bollar
50 gram smör
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 gram)
150 gram choklad (jag använde Lindt 70%)
Blanda allt utom kokos och choklad i en kastrull.
Koka upp och låt sedan småkoka 6-8 minuter tills smeten börjar tjockna och bli lite seg. Rör om då och då.
Blanda i kokos och låt svalna så den går att arbeta med.
Rulla runda små bollar och lägg på en bakplåtsklädd bricka eller skärbräda.
Ställ in i frysen c:a 30 minuter.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och låt stelna.
Förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar