tisdag 13 maj 2014

Fröknäcke

Gott, nyttigt och helt glutenfritt! Med en skiva brie eller annan god ost och en frisk marmelad är det ett perfekt tilltugg när suget sätter in fram på kvällskvisten ;-)


2 plåtar

4 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 msk fiberhusk
2 msk pofiber
1/2 tsk salt
5 dl vatten
Flingsalt

Blanda alla ingredienser utom flingsalt i en skål. Låt stå och svälla 50-60 minuter.
Bred ut smeten på bakplåtsklädda plåtar. Lättast med en slickepott.
Strö över flingsalt.
Grädda på 160 grader varm ugn 60-80 minuter. Ta gärna ut plåten efter halva tiden och skär i rutor med en vass kniv så blir det lättare att dela sedan. Känn efter så att knäckebröden är hårda innan du tar ut dem ur ugnen. Låt svalna och bryt sedan isär försiktigt. Förvara torrt.



1 kommentar:

  1. Tips... kavla mellan två bakplåtspapper med en liten barnkavel, dra bort det översta pappret försiktigt...
    MVH Carina

    SvaraRadera