De här köttbullarna är verkligen hur goda som helst. Med kryddpeppar i smeten blir de härligt juliga i smaken. Och de ska stekas i riktigt SMÖR!
800 gram blandfärs
1 stor gul lök
1 1/2 dl standardmjölk (eller hälften grädde, hälften mjölk)
4-5 msk ströbröd
2 tsk salt
2 krm malen kryddpeppar
2 ägg
1 1/2 tsk socker
Smör till stekning
1. Skala och hacka löken. Stek mjuk utan att ta färg och låt svalna.
2. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla cirka 10 minuter.
3. Blanda färsen med salt. Rör ner äggen. Krydda med peppar och socker.
4. Blanda i lök och ströbrödsblandningen.
5. Rulla köttbullar och doppa fingrarna i kallt vatten mellan varven.
6. Stek i smör i omgångar på ej alltför hög värme tills de är genomstekta och har en fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar