Så gott och somrigt att grilla räkor och fisk på spett. Den syrliga såsen passar alldeles utmärkt till alla typer av fisk och skaldjur.
Tigerräkor
Lax
Marinad:
1 röd chili
1 ekologisk citron - saft och skal
3 vitlöksklyftor
1 1/2 dl rapsolja
Bladpersilja
Salt, peppar
Mixa chili, vitlök, persilja oh rapsolja i en mixer.
Blanda i saften samt det rivna skalet från en citron.
Salta och peppra.
Lägg tigerräkor och lax i marinaden och blanda runt. Låt marinera i kylen minst 30 min, gärna längre.
Trä upp räkor och laxkuber på spett och grilla därefter.
Citron- och örtsås:
2 dl creme fraiche (ej lätt)
Saft och skal av en ekologisk citron
Färska örter (persilja, basilika, dill.... eller vad du gillar)
Citronpeppar
Lite flingsalt
Finhacka örterna och blanda sedan med creme fraiche samt saft och skal av citronen.
Smaka av med citronpeppar och salt och ställ kallt tills servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar