lördag 22 mars 2014

Rödtunga med vitvinssås, räkor och smörstekta champinjoner

Festligt med rödtunga. Idag serverar jag denna tillsammans med en len vitvinssås, räkor och små smörstekta champinjoner.



4 pers

800 gram rödtungsfiléer
Salt, citronpeppar, Seafood & Fish krydda

Vitvinssås
2 dl fiskfond (vatten + 3 msk Santa Maria Fiskfond)
1 1/2 dl vitt vin
3 dl vispgrädde

200 gram räkor
150 gram färska champinjoner
Persilja till garnering

Krydda fiskfiléerna. Vik dem på mitten och lägg i en smord ugnssäker form. Slå på ett par matskedar vitt vin och täck med smörat papper.
Baka fisken i 175 grader varm ugn 12-15 min beroende på storlek.

Koka upp vatten och fond. Häll i det vita vinet och koka ner till hälften. Slå i grädden och låt koka upp igen. Smaka av med salt och peppar.

Smörstek champinjoner i stekpanna.

Slå såsen över den färdigpackade fisken. Garnera med räkor och champinjoner och ett par persiljekvistar.

Servera med (pressad) potatis, mos och/eller kokta grönsaker såsom broccoli, haricotes vertes och sojaböner.

Vintips
Till denna rätt serverar vi gärna ett smakrikt och fruktigt vin. Slår åter igen ett slag för Chenin Blanc som är ett utmärkt mångsidigt vin och som passar till många olika sorters fiskrätter.
Bellingham Chenin Blanc: Torr och fruktig, inslag av gula päron, hasselnötter, brynt smör, apelsin och vanilj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar