4 pers
4 kycklingfiléer, gärna tunnstyckad men ta då dubbelt så många
4 skivor parmaskinka
salt, peppar
2-3 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
Bryn kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra.
Linda in filéerna i parmaskinka och placera i en ugnsfast form.
Vispa ihop grädde, balsamvinäger, kycklingfond och vitlök.
Häll blandningen över kycklingen.
Sätt in i ugn på 200-225 grader 15-20 minuter.
Servera med ris smaksatt med gurkmeja.
Vintips
Indomita, Pinot Noir, 2008. Enkelt, gott. Ett fynd för 69 kr! Passar utmärkt till lättare rätter som kyckling.
Hej igen! Detta blev en underbart god søndagsmiddag här i Trondheim idag :-) Fylde kycklingen med lite pesto. Jättegodt, och enkelt. Tack för recept och inspiration.
SvaraRaderaAnna