I samarbete med Zeta har jag testat deras nya äggpastavarianter och snodde ihop denna rätt med bland annat salsiccia, tomat och spenat. Denna gång blev det Pappardini som bas. En äggpasta är lite mjukare i konsistensen än en durumvetepasta. Äggen gör degen fyllig och mjuk med en härligt gul färg. Molto bene!
4 pers
Pasta; Zetas Pappardini (nyhet med extra mycket ägg)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
300 gram färska salsicciakorvar (sådana med ett tunt fjälster runt om)
150 gram små färska tomater
1/2 burk Zeta ugnsrostade tomater
65 gram (en påse) babyspenat
3 dl grädde
1/2 dl vatten
1 msk kycklingbuljong (Touch of Taste)
Saften av 1/2 citron
1 dl riven parmesan
Salt, svartpeppar
Garnering:
Mer riven parmesan
Ett par blad basilika
Koka pastan inte helt klar, den ska senare ned i såsen och koka helt klart. Jag kortade tiden 1 minut.
Hacka lök och vitlök.
Skär korvarna på längden och ta ur köttet och ta bort fjälstret.
Dela de färska tomaterna i mindre bitar.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök. Tillsätt korvköttet under omrörning och låt det få lite färg.
Lägg i de delade färska tomaterna och låt steka med i cirka 5 minuter.
Tillsätt ugnsrostade tomater och spenat och rör runt.
Blanda i pastan.
Häll på grädde och buljong (vatten + buljong).
Press i citronsaft och den rivna parmesanen. Låt koka någon minut tills allt är hett och pastan är klar - al dente.
Krydda med salt och mycket svartpeppar.
Riv över mer parmesan och garnera gärna med ett par basilikablad.
Vintips
Till denna rätt serverar vi såklart en klassisk italienare. Chianti Classico Fonterutoli (32229) är alltid ett säkert kort och har en nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, tobak, plommon, kaffe, örter och kakao. Pris 159:-
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar