Den här grytan måste ni prova! Söt, het, krämig och alldeles underbar. I glaset blev det en fantastisk vit Blend från Sydafrika.
4 pers
2 stora kycklingfiléer, eller cirka 600-700 gram
6-8 skogschampinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
4 1/2 dl vispgrädde
2 dl sweet chili-sås
Sambal oelek efter smak
Salt, svartpeppar
Smör att steka i
Tillbehör; Basmatiris, sallad
Skär kycklingfiléerna i ganska tjocka strimlor. Salta och peppra.
Ansa och skiva skogschampinjonerna tunt.
Kärna ur och skär paprikorna i strimlor.
Stek champinjonerna i smör och placera sedan i en gryta. Salta och peppra.
Mjukstek paprikorna och häll över i grytan. Salta och peppra.
Bryn kycklingen i smör så de får fin färg runtom. Lägg över i grytan.
Vispa grädden för hand en liten stund så den blir trögflytande (inte vispad),
Häll i sweet chili-sås och vispa bara lite till så den blir fortsatt trögflytande.
Häll ner gräddblandningen i grytan och låt sedan puttra under lock ungefär en kvart.
Smaka av med sambal oelek till lagom hetta.
Servera med basmatiris och lite grönsallad.
Tips från Vincoachen
Ett vitt vin passar perfekt till denna rätt. Denna kväll provade vi med en blend från Mullineaux - Old Vines - med toner av grillad citron, honung, hög syra och örtighet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar