lördag 25 oktober 2025

Stracciatella med ugnsbakade tomater

Har du hört talas om Stracciatella? Den göttigaste krämiga fyllningen i en burrata!

Detta recept med ugnsbakade tomater måste ni testa! När man ugnsbakar tomater blir de ljuvligt söta och goda och gifter sig perfekt med den milda, lena, krämiga osten. Perfekt liten förrätt, lätt lunch eller kanske på en buffé där man får skeda upp på små rostade brödskivor.



Detta använde jag till 2 pers:

1 förpackning Zeta Stracciatella
250 gram småtomater
2 tsk strösocker
C:a 1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
Flingsalt, svartpeppar

Till servering:
Färsk basiliika
En god olivolja
Flingsalt, svartpeppar
4 skivor rostat surdegsbröd

Halvera tomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt.
Strö på socker och ringla försiktigt över olivolja och vinäger. Salta och peppra.
Baka i ugnen på 160 grader i cirka 50 minuter tills tomaterna blivit mjuka och börjar spricka.

Skeda upp Stracciatellan på tallrikar. Toppa med tomaterna, basilika och krydda efter behag. Ringla över lite god olivolja.
Servera med rostat bröd att skopa upp den goda röran på.

Magi!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar