Lyxa till omeletten med goda tilbehör! Här har jag använt handskalade räkor och färsk sparris samt klickar av gräddfil. Vill man lyxa till det ytterligare kan man klicka på lite (löj)rom.
3 ägg
3 msk vatten (el grädde el mjölk)
1 krm salt
Svartpeppar
Smör att steka i
Knäck äggen i en liten skål. Tillsätt vatten, salt och peppar och vispa ihop.Hetta upp en stekpanna med smöret och låt smöret fräsa så att det får lite färg.
Häll omelettsmeten i pannan, rör med en trägaffel så att lös smet kan rinna ned mot botten på stekpannan.
Omeletten ska vara krämig på ytan och har släppt i kanterna.
Topping:
1 näve handskalade räkor
2-3 sparris (koka i lättsaltat vatten cirka 2 min)
1 par msk gräddfil eller creme fraiche
Dill
Dra gärna några varv på pepparkvarnen över härligheten