Tildas Kök och Vin
fredag 15 augusti 2025

Pinsa med honungsbakade persikor och burrata

›
Vårt persikoträd bågnar av mogen frukt men det går lika bra med köpenektariner eller persikor också :-) Sommarens godaste pinsa blev det i a...
tisdag 22 juli 2025

Hugo Spritz

›
Hugo Spritz är namnet på en frisk och spritsig aperitif från norra Italien med fläderlikör, prosecco, mynta och lime. Perfekt att bjuda inna...

Gillade marinerade kycklingspett med smashad gurksallad och sesammajo

›
Succé alla gånger vi bjudit på denna rätt! Kycklingen blir otroligt mör och god med marinaden och den magiska gurksalladen ihop med majonnäs...
måndag 21 juli 2025

Grilade lax- och räkspett med ljuvlig citronsås

›
Så gott och somrigt att grilla räkor och fisk på spett. Den syrliga såsen passar alldeles utmärkt till alla typer av fisk och skaldjur.    4...
måndag 30 juni 2025

Fransk omelett med räkor och sparris

›
Lyxa till omeletten med goda tilbehör! Här har jag använt handskalade räkor och färsk sparris samt klickar av gräddfil. Vill man lyxa till d...
torsdag 26 juni 2025

Kycklingfilé med krämig Chilicheese-fyllning

›
Detta är så gott! Saftiga kycklingfiléer fyllda med jalapeno-färskost och smakrik riven ost i en ljuvlig syrlig och krämig sås. Servera med ...
onsdag 25 juni 2025

Matjessill med krossad färskpotatis och brynt smör

›
Ett lite kul sätt att servera matjessillen på. Och gott! Brynt smör är ju dessutom aldrig fel.... En perfekt sommarlunch! 4 pers: 12-16 färs...

Limemarinerade jordgubbar med basilika

›
Jordgubbar och basilika är kanske en något oväntad kombo - men de gifter sig fantastiskt bra ihop! 4 pers: 1 liter (500 gram) färska jordgub...
lördag 14 juni 2025

Biff Tagliata med rostad vitlökssås

›
Riktig sommarmat! Så enkelt och så gott! 4 pers: C:a 800 gram flankstek (funkar med t ex entrecote eller ryggbiff också men jag tycker flank...
måndag 9 juni 2025

Vit sparris med en magisk brynt smörsås och löjrom

›
 Vi frossar vidare i vårens primörer och här kommer ännu ett recept med vit sparris. Såååååsen...!! 4 pers 8-12 vita sparrisar 1 tsk salt 1/...
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.