fredag 24 december 2010

Pepparkakscupcakes / Pepparkaksmuffins

Ljuvliga, juliga pepparkakscupcakes med frosting... mmmmm.... Dekorera med strössel, pärlor, choklad, polkaspån eller något annat fint.
Använd stora muffinsformar och en muffinsplåt så flyter inte smeten ut.



12 stora muffins

Muffinssmet
125 gram rumsvart smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk pepparkakskrydda (alt 1/2 msk ingefära, 1/2 msk kryddnejlka, 1 msk kanel, 1 msk kardemumma)

Frosting
50 gram Philadelphiaost
1 msk flytande smör eller margarin
2-3 dl florsocker

1. Blanda smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget och rör om.
2. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i stora muffinsformar. Fyll formar drygt till hälften.
3. Grädda kakorna på 175 grader i cirka 20 minuter.
3. Rör ihop frostingen i en skål. Använd så mycket florsocker som behövs för att få frostingen fast och bredbar.
4. Låt muffinsen svalna och bred därefter på frostingen med en smörkniv.
5. Garnera med något festligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar