måndag 25 oktober 2010

Viltfärsbiffar med potatis- och jordärtskockspuré och kantarellsås



4 pers

400 gram älgfärs
500 gram hjortfärs
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
2 gula lökar
1 tsk timjan
2 ägg
Salt, peppar
(1/2 dl hackad bladpersilja)
(Enbär)

1. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla några minuter.
2. Skala och hacka löken. Fräs i smör några minuter.
3. Blanda ner färsen i en stor skål. Tillsätt stekt lök, mjölkblandningen, ägg och kryddor. Rör om försiktigt.
4. Forma färsen till biffar.
5. Stek biffarna i smör på medelvärme, 2-3 minuter per sida.
6. Garnera av med några hela enbär.

Servera med potatis- och jordärtskockspuré samt kantarellsås och t ex ärtor eller haricots verts.

Vintips
Prova gärna en Syrah/Shiraz till de goda viltfärsbiffarna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar