onsdag 2 juni 2010

Skagenpanna

När tiden är knapp får man ibland ta till lite halvfabrikat för att trolla fram en snabb middag. Här en rätt som faktiskt smakar alldeles förträffligt - och snabbt går det!


4 personer
2 laxfiléer
1 burk kräftstjärtar i lake
1 gul paprika
1 röd paprika
1/2 purjolök
2 burkar Arla Skagenpanna

1. Strimla purjolöken och skär paprikan i bitar. Fräs i smör.
2. Skär laxen i centimeter-stora tärningar. Häll ner i grönsaksblandningen och låt steka i ett par minuter.
3. Blanda i Skagenpanna-blandningen och låt koka upp. Tillsätt eventuellt lite Maizena för en tjockare sås.
4. Blanda i kräftstjärtarna, rör om och låt det bli varmt.

Servera gärna med ris smaksatt med gurkmeja för en läcker gul färg.

Vintips
Till denna lite lagom kryddiga panna är det gott med en Chenin Blanc. Härliga sydafrikanska Simonsig är t ex ett bra val. Exotiskt fruktig och sval möter den smakerna i fiskpannan. Lime, fläder, kiwi, lakrits och mango. Prova och låt dig förföras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar