söndag 6 juni 2010

Paolos Pasta Salsiccia

En läcker, mycket god och lättlagad pastarätt som blir perfekt med riktigt goda råvaror. Försök få tag i riktigt fina, mogna, röda tomater!


4 pers

500 gram (färsk) pasta, t ex fettuccine
300-400 gram italiensk Salsiccia
4 mogna fina tomater
1 gul lök
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
6-8 basilikablad
4 msk olivolja
salt, svartpeppar
Riven parmesan till servering

1. Dra skinnet av korven och skär den i slantar och sedan mitt itu.
2. Dela tomaterna och skär i små bitar.
3. Hacka lök, vitlök och scharlottenlök.
4. Bryn korv och lök i en gryta. Tillsätt tomater och strimlade basilikablad. Häll i några matskedar olivolja. Låt såsen sjuda under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men spara 1/2 dl som du sedan häller tillbaka ner i pastan så klibbar den inte ihop.
6. Servera med den nyrivna parmesanen.

Vintips
Givetvis ska det vara en fruktig italienare till denna härliga pastarätt. En druva som inte är så vanlig är italienska Barbera. Vi provade ett vin gjort på denna druva från en vinproducent med det lustiga namnet Ca' du Rabajà. Ett fylligt, kryddigt vin med fatkaraktär, fruktigt med smak av mörka bär, plommon och mörk choklad. Mmmm - så gott!
Finns i Systembolagets beställningssortiment.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar